Jodas – gyvybiškai svarbus mikroelementas, reikalingas normaliam žmogaus fiziniam ir protiniam vystymuisi. Jodas skatina medžiagų ir energijos apykaitą žmogaus organizme, augimą, fizinį ir psichinį jo vystymąsi, daro įtaką nervų sistemos veiklai, raumenų, kraujo apykaitos ir endokrininių liaukų funkcijoms. Kiekvienas sveikas žmogus per parą turi gauti 150 mikrogramų jodo, o nėščiosioms, norinčioms pagimdyti sveikus vaikus, jo reikia iki 200 mikrogramų. Žmogaus organizmas jodo gauna tik iš aplinkos: 90 % pasisavinama iš maisto, o tik 10% jo gaunama iš oro ir vandens. Paprasčiausia išeitis – vartoti druską su jodu. Tik 5 g joduotos druskos per dieną visiškai patenkins jodo poreikį.
JOZO® smulkioje joduotoje druskoje plastikiniuose indeliuose po 125 g ir po 600 g jodo yra vidutiniškai 25 mg/kg. Tai mūsų regionui tinkama jodo koncentracija druskoje pagal įvertintą jodo trūkumą. Parduotuvių lentynose galite rasti JOZO® smulkią maistinę druską su jodu ir kitokiose jums patogiose pakuotėse.
Druska yra smulki, vienodų taisyklingos formos kristalų, kurių vyraujantys matmenys 0,125-0,600 mm. Tai ypatingai švari (ne mažiau kaip 99,9% natrio chlorido), smulki druska su jodu maistui ruošti.
Rekomenduojame produktą laikyti originalioje uždaroje pakuotėje, švarioje ir sausoje patalpoje (drėgmė <75%).
Vartojimo trukmė – 3 metai.
Produkto gamyba yra sertifikuota pagal tarptautinių standartų ISO 9001 ir ISO 14001 reikalavimus, taip pat JOZO® druskos produktai, skirti maistui ruošti, atitinka Kosher ir Halal reikalavimus.